Huurincasso woonruimte

Huurincasso woonruimte

Wanneer een huurder achter gaat lopen met het betalen van de huur is een pro-actieve aanpak noodzakelijk. In de regel zijn er op dat moment al meer schulden die het steeds moeilijk maken voor de huurder om de huur te gaan voldoen en het risico ligt op de loer dat de huurder passief wordt en het overzicht kwijt raakt. Tijdig ingrijpen is dus van belang om een dure ontruiming te voorkomen.

Wacht daarom niet te lang met het persoonlijk benaderen van uw huurder wanneer deze achter gaat lopen met betalen en probeer samen met de huurder zo snel mogelijk een oplossing te vinden.

Lukt dat niet, schakel ons dan zo snel mogelijk in om ervoor te zorgen dat de huurschuld niet helemaal uit de hand loopt. Door onze kennis van de markt en onze flexibele op de huurder gerichte aanpak, weten wij in de meeste gevallen te voorkomen dat een uitzettingsprocedure nodig is.

Het voorkomen is zowel in uw belang als verhuurder als in het belang van de huurder. Een ontruiming levert voor u als verhuurder aanzienlijke financiële schade op die meestal niet helemaal op de huurder verhaalt kan worden. Daarnaast is het innen van een vordering op een uitgezette huurder vaak een jarenlange exercitie, waarbij het menigmaal voorkomt dat de debiteur de schuldsanering in gaat en u slecht een klein deel van uw vordering terug ziet.

Wees daarom alert op huurachterstanden en schakel voordat het uit de hand dreigt te lopen ons in om verdere schade te beperken.

Soms lukt het toch niet om een gang naar de rechter te vermijden. Weet dan dat wij alle huurprocedures voor u kunnen voeren. U heeft geen dure advocaat nodig bij huurprocedures.

Zoekt u verdere informatie of advies?
Bel (030 - 87 88 524) of mail (info@adviesenincasso.nl) ons. Wij zijn u graag van dienst.